Col du Troep

‘Mijn broertje wil eigenlijk ook in training om in september mee te fietsen, vinden jullie dat goed?’ Deze vraag kwam van Sandro, voorzitter van Beat Duchenne. Als een familielid van de voorzitter mee wil fietsen, dan kunnen we daar toch niet negatief tegenover staan. ‘Maar hij heeft nog nooit gefietst.’ Geeft niks, wij zijn ook pas begonnen. ‘Hij woont in Emmen.’ Dan fietsen we toch eerst naar Emmen! En zo vertrokken we richting onze eerste pitstop in de wijk Emmerhout, waar we kennis maakten met Nino. Hij was er op voorbereid. De fiets van het juiste merk stond al klaar en de kleding zat goed. Nadat broerlief hem nog even naar binnen had gestuurd voor een ander broekje en het zadel op de juiste hoogte was ingesteld kon onze zoveelste en zijn eerste training beginnen.

Van Emmerhout ging het via Knaphoorn en Weerdinge richting Nieuw Weerdinge. Rechtsaf door Roswinkel naar Compas en via Kanaal A kwamen we aan de voet van de Col du Troep. De steilste beklimming van de gemeente Emmen werd twee keer getrotseerd om vervolgens via de wielerbaan en diverse andere toeristische trekpleisters te eindigen in het centrum van de stad.

Het was een goede training voor iedereen en met Nino hebben we er weer een krasse krijger bij. Waar hij linksaf ging richting zijn thuis, moesten wij nog even terug naar de Bark. Met ruim 70 km in de benen konden we onze trapijzers weer met een gerust hart een weekje opbergen. We zijn op de goede weg. Van Goes naar Hoes duurt nog even, maar de conditie en motivatie wordt steeds groter.

Menu