van Maastricht naar ’t Wicht – 2016

Na het succes van Van Goes naar Hoes, waarbij zes buurmannen in twee dagen van Goes naar Nieuw-Amsterdam fietsten is er dit jaar gekozen voor een iets andere opzet. Ook dit jaar fietsen de buurmannen naar Nieuw-Amsterdam, maar dit keer gaat het in één dag vanuit Maastricht naar de eindbestemming waar ’t Wicht op ze staat te wachten. Hartstikke ludiek natuurlijk, maar dat doen ze niet zomaar. de buurmannen proberen hiermee aandacht te vragen en geld in te zamelen voor Stichting Beat Duchenne.

Geld is hard nodig

De ziekte van Duchenne is een erfelijke spierziekte die vrijwel alleen bij jongens voorkomt. Van alle jongens die jaarlijks worden geboren, hebben er ongeveer 25 Duchenne. De eerste symptomen zijn al snel zichtbaar, de kindjes hebben weinig kracht in hun benen. Later wordt ook de kracht in de andere spieren minder, tot uiteindelijk de ademhalingsspieren en ook het hart worden aangetast. De jongens zijn vaak rond hun tiende al op een rolstoel aangewezen en krijgen rond hun twintigste ademhalingsondersteuning. De levensverwachting is laag, slechts bij uitzondering worden mannen met Duchenne ouder dan veertig jaar.

Stichting Beat Duchenne ondersteunt onderzoeken naar mogelijke oplossingen voor het genezen hiervan. Daarnaast ondersteunt de stichting patiënten in Noord Nederland die acuut hulp nodig hebben bij de aanschaf van materialen die niet eenvoudig aan te schaffen zijn.

Van Maastricht naar ’t Wicht vind plaats op zaterdag 3 september aanstaande. Het zou fantastisch zijn als u de mannen en hiermee de stichting wilt ondersteunen middels een donatie. Klik op de knop “doneer” hieronder om direct een donatie te doen.

Menu