Toertocht 2018 - Team Beat Duchenne

De langste etappe in de Tour de France is dit jaar 231 kilometer. De Fietselfstedentocht is 235 kilometer. Van Maastricht naar ’t Wicht uit 2016 was ongeveer 285 kilometer. Ja, van Goes naar Hoes uit 2015 was 340 kilometer, maar die werd in twee dagen verreden. Achteraf zou je bijna zeggen dat het een makkie was.

Momenteel is er een groep van tien mannen in training om op 29 september aanstaande het onmogelijke te presteren. Want dan wordt er gefietst van Amsterdam naar Mien Vlam! (in Nieuw-Amsterdam/Veenoord) “Maar van Amsterdam naar Drenthe is toch geen 300 kilometer?”

Klopt. De rechtstreekse route bevat geen uitdaging meer en dus gaat het via de dijken van Noord-Holland over de Afsluitdijk via het kale Friesland en het ruige Groningen weer terug naar het mooie Drenthe om uiteindelijk na ruim 300 kilometer onthaald te worden door de eigen vlammen, familie, vrienden en bekenden in Nieuw-Amsterdam/Veenoord.

Een hels karwei waar het uiterste van iedere spier in het lichaam gevraagd wordt. Niet alleen op 29 september, maar zeker ook in de lange voorbereiding die al maanden geleden is begonnen.

En dat allemaal om aandacht te vragen voor de jongens waarbij de spieren niet doen wat wij, gezonde mensen, als normaal ervaren. Het zal een paar dagen misschien een aantal weken duren voordat de spieren van de fietsende mannen hersteld zijn van deze prestatie. Hoe wrang is het als je ook graag wilt sporten, bewegen, meedoen met je vrienden en gewoon een normaal leven wilt leven terwijl je spieren langzaam afbreken met nog steeds fatale gevolgen. Je wilt van alles, maar kunt steeds minder. Dat is het lot van jongens met Duchenne Spierdystrofie. Deze jongens hebben er niet om gevraagd. Het lot heeft het voor ze bepaald. Ze hebben het er maar mee te doen. De jongens met spierdystrofie hebben een levensverwachting van ongeveer 30 jaar. Sommigen worden iets ouder, de meesten sterven jonger. De mannen die de 300 kilometer van Amsterdam naar Nieuw-Amsterdam/Veenoord fietsen zijn allemaal (bijna) de 40 gepasseerd. Ze zetten belangeloos hun spieren in om aandacht te vragen voor Stichting Beat Duchenne.

Laat zien dat je deze mannen en daarmee Stichting Beat Duchenne steunt door te doneren.

U doet een bijdrage, wij doen het werk!

Totale opbrengst

Onze zakelijke sponsors

Amsterdam Marathon 2018
Menu